Εγκατάσταση CS-Cart

Το Αρθρο αυτο ισχυει για το
  • CS-Cart

To CS-Cart ειναι ενα λογισμικο πολυ ευκολο στην εγκατασταση του! Οι παρακατω οδηγιες θα σας οδηγησουν βημα βημα στη διαδικασια της εγκαταστασης. Συνηθως δε χρειαζεται περισσοτερο απο μερικα λεπτα για να ολοκληρωθει. Κατεβαστε και ενα αντιγραφο αυτου του αρθρου σε μορφη PDF (στα αγγλικα) για να το εχετε ευκαιρο, κατα την εγκατασταση του CS-Cart.

Αν θελετε να εγκαταστησετε το CS-Cart σε υπολογιστη (local) τοτε παρακαλουμε δειτε τον οδηγο local εγκαταστασης (αγγλικα μονο) σε μορφη PDF, ο οποιος θα σας περιγραψει την πληρη εγκατασταση ενος Web server και του CS-Cart στον υπολογιστη σας.

 Πριν την εγκατασταση

Πρεπει να γινουν μερικα πραγματα πριν την εγκατασταση του CS-Cart. Αυτα ειναι τα εξης:

1. Ελεγξτε τον web server για τις ελαχιστες απαιτησεις minimum system requirements.
2. Σιγουρευτειτε οτι μπορειτε να εχετε προσβαση στο web server με shell ή FTP.
3. Συνδεθειτε με τον MySQL server και δημιουργηστε μια database για το CS-Cart.
4. Ελεγξτε οτι γνωρίζετε τον σειριακο αριθμο της αδειας του CS-Cart εκτος και αν εγκταστησετε τη δοκιμαστικη εκδοση.
5. Κατεβαστε την τελευταια εκδοση του CS-Cart απο εδω

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ειναι απαραιτητη η υποστηριξη MySQLi ή pdo_mysql για τη σωστη λειτουργια του CS-Cart.

 

Κατεβασμα και Εγκατασταση του CS-Cart

Πρωτα κατεβαστε το συμπιεσμενο πακετο με τα αρχεια εγκαταστασηε του CS-Cart στον υπολογιστη σας.

Τώρα πρέπει να τοποθετησετε τα αρχεία σε ενα προσβασιμο απο το web φακελο στον server σας ή στον λογαριασμο φιλοξενια σας.  Αυτος μπορει να ειναι είτε ο ριζικος (root) φακελος (πχ public_html ή httpdocs) ή κάποιος υποφακελος μεσα σα αυτον οπως <web_root>/store/. Αν τοποθετησετε τα αρχεία απευθειας στο web root, το URL της αρχικη σελιδας του καταστηματος θα εχει τη μορφη https://www.example.com/index.php . Αλλιως,το URL θα περιεχει το ονομα του υποφακελου, αμεσως με τα το domain name δλδ https://www.example.com/store/index.php.

Αν εχετε shell access στο web server και εισαστε γνωστης με τη χρηση του console terminal, ανεβαστε το συμπιεσμενο αρχειο στο αναλογο φακελο στο web server και καντε extract το αρχειο χρησιμοποιοντας τις παρακατω shell commands.

unzip < cscart_vX.X.X.tgz | tar -xvf -

ή

tar -xzvf cscart_vX.X.X.tgz

Αν εχετε μονο FTP access, αποσυμπιεστε το αρχειο πρωτα τοπικα και μετα χρησιμοποιοντας το αγαπημενο σας FTP client προγραμμα ανεβαστε τα αρχεια στον απαιτουμενο φακελο. Βεβαιωθειτε οτι εχετε διατηρησει την αρχικη δομη και ονοματοδοσια του συμπιεσμενου αρχειου.

 

Ρυθμιση δικαιωματων προσβασης των αρχειων

Τωρα πρεπει να ορισετε τα σωστα δικαιώματα προσβασης των αρχείων.

Σε ενα UNIX-based server με terminal access, τις ακολουθες εντολες μια μια:

chmod 666 config.local.php

chmod -R 777 design images var

find design -type f -print0 | xargs -0 chmod 666

find images -type f -print0 | xargs -0 chmod 666

find var -type f -print0 | xargs -0 chmod 666

 

Αν δεν έχετε πρόσβαση στο terminal του server σας, μπορείτε να αλλάξετε τα δικαιώματα πρόσβασης των αρχείων χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα FTP client. Τα περισσότερα από αυτα έχουν ετοιμη τηλειτουργια  "Αλλαγή δικαιωμάτων" ή "Αλλαγή καταστασης"  Με τη βοήθεια αυτών των λειτουργιών μπορείτε να ρυθμίσετε τα δικαιώματα για το αρχείο 'config.local.php' και τους καταλόγους που αναφέρονται παραπάνω.

Η εντολη  'chmod 666 config.local.php' σημαινει οτι θα οριστουν δικαιωματα προσβασης 666 (δλδ read και write για file user, group, και others)  για το αρχειο 'config.local.php' .

Η εντολη 'chmod -R 777 design' cσημαινει οτι θα οριστουν δικαιωματα προσβασης 777  (read, write, και execute) για το φακελο/καταλογο, τους υποφακελους/υποκαταλογους, και ολα τα ταρχεια που εμπεριεχονται μεσα σ αυτους.

Παρακαλουμε για περισσοτερες λεπτομερειες παω σ αυτη τη διαδικασια να ενημερωθειτε απο τις οδηγιες του FTP client που χρησιμοποιειτε.

Για να γινουν οι ιδιες αλλαγες σε εναν Windows-based server, μπορει να χρειαστει να δωστε πληρη δικαιωματα προσβασης για τα αρχεια και τους φακελους στον χρηστη με IUSR account.

 

Δημιουργια μιας βασης MySQL

Δημιουργηστε μια βαση MySQL (μπορει να χρειαστει να δημιουργησετε και εναν MySQL user πριν απο αυτο) μεσα απο το website control panel (πχ cpanel ή Plesk). Σημειωστε το ονομα της βασης MySQL name, το host, το user name, και το password. Θα σας ζητηθουν στη διαρκεια της εγκαταστασης.

 

Εκτελεση του Οδηγου Εγκαταστασης

Εισαγετε στον αγαπημενο σας web browser τη διευθυνση του site Σας για να τρεξει το προγραμμα εγκαταστασης.

Εαν βαλατε τα αρχεια του CS-Cart απευθειας στο web root, τοτε ανοιξτε το url  https://www.example.com/install/
Εαν βαλατε τα αρχεια του CS-Cart σε καποιο υποφακελο οπως <web_root>/store/, τοτε ανοιξτε το url https://www.example.com/store/install/

Σιγουρευτειτε να αντικαταστησετε το κομματι www.example.com απο τα παραπανω παραδειγματα με το πραγματικο σας domain name.

Αυτο θα ανοιξει τον οδηγο Εγκαταστασης, ο οποιος θα σας οδηγησει στη διαδικασια της εγκαταστασης. Αποτελειται απο δυο μονο, που μετα απο την ολοκληρωση τους θα δειτε μια οθονη με το μηνυμα οτι ολοκληρωθηκε η εγκατασταση επιτυχως.

 

Διαδικασια Εγκαταστασης

Βημα 1: Αδεια Χρησης

Παρακαλουμε διαβαστε με προσοχη την αδεια χρησης του CS-Cart, και επιλεξτε το check box κατω απο το κειμενο της Αδειας για να επιβεβαιωσετε οτι συμφωνειτε με τους ορους χρησης αυτης. Αν δεν συμφωνειτε σε οποιοδηποτε τμημα, σταματηστε την εγκατασταση, απλα κλεινοντας το παραθυρο του web browser αυτης της σελίδας.

Ενα δεν ειναι η πρωτη φορα που εγκαθιστατε το CS-Cart σε αυτο το φακελο/καταλογο, ο οδηγος θα σας ρωτησει να εισαγετε τον Auth Code για την εγκατασταση αυτη του CS-Cart. Αυτο ειναι ενα μετρο ασφαλειας για μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στον οδηγο εγκαταστασης.

 Αδεια Χρησης CS-Cart

Πατηστε Επόμενο (Next step) για να συνεχισετε.

Βημα 2: Εγκατασταση

Σε αυτο το βήμα, θα πρεπει να ορισετε της ρυθμισης του server και να κανετε καποιες ρυθμισεις για το διαχειριστικο. Ο Οδηγος σ αυτο το βημα ελεγχει επίσης, εαν ο web server πληρει τις απαραιτητες προυποθεσεις για να τρεξει σωστα το CS-Cart.

Εαν καποιες απο τις παραμετρους που θα ελεγχθουν, εχουν την ενδειξη αποτυχια, θα πρεπει να τις διορθωσετε πριν να προχωρησετε στην εγκατασταση.

 

Εγκατασταση CS-Cart

 

Διαμόρφωση του Server

Εδώ θα πρέπει να δώσετε τα στοιχεία συνδεσης στο Web server αλλα και στη βαση MySQL, καθώς και καθορίσετε τις παραμέτρους της βάσης δεδομένων σας.

Τα πεδια στη φορμα αυτη ειναι τα εξης:

Store URL - To URL του καταστηματος.
Secure server host name - Το DNS name του secure server για την εξασφαλιση προσβασης HTTPS στο καταστημα.
Secure server host directory - Το Web directory στο secure server οπου βρισκονται τα αρχεια του CS-Cart.
MySQL server host - Το DNS name ή η IP-address του MySQL server.
MySQL database name - Το ονομα της βασης MySQL .
MySQL user - Το Username για το λογαριασμο στη MySQL .
MySQL password - Το Password για το λογαριασμο στη MySQL.
Table prefix - Το Προεθαμ των πινακων της βασης, για το καταστημα σας.
Database backend - Επιλεξτε ποιος Driver θα ελεγχει τον διαμοιρασμο αρχειων μεταξυ βασεων.

 

Ρυθμισεις Διαχειριστη

Administrator's e-mail - Η διευθυνση Email του administrator στην οποία θα λαμβανει ειδοποιησεις με email.
Administrator's password - Το Password για την ειδοσο στο Πανελ διαχειρισης. Βεβαιωθείτε ότι ειναι αρκετα ασφαλες.
Main language - Η Γλωσσα την οποία το καταστημα θα χρησιμοποιει ως προεπιλογη.
Additional languages - Επιλέξτε τις επιπλεον γλωσσες οι οποίες θα ειναι διαθέσιμες στο καταστημα.
Install demo data - Ενα επιλεγει, ο Οδηγος θα εισαγει If selected, the Wizard θα εισάγει ένα κατάλογο με δοκιμαστικα προϊόντα και κάποια άλλα demo δεδομένα, ώστε να μπορεσετε να δοκιμάσετε το κατάστημα.
Help us improve CS-Cart - Αν επιλεγεί, το CS-Cart θα αποστέλλει κάθε μήνα ένα στιγμιότυπο της διαμόρφωσης του καταστήματος σας στην ομάδα ανάπτυξης. Τέτοια στιγμιότυπα δεν περιλαμβάνουν προσωπικά ή άλλα ευαίσθητα δεδομένα, αλλά αντικατοπτρίζουν μόνο την τρέχουσα κατάσταση του καταστήματος: ρυθμίσεις και τη διαμόρφωση του, τις μονάδες που χρησιμοποιείτε, κ.λπ. Αυτή η πληροφορία επιτρέπει την ομάδα ανάπτυξης να μάθει ποια είναι τα χαρακτηριστικά του CS-Cart και επιλογές που χρησιμοποιούνται πιο εντατικά, και να προσαρμόσει τις διαδικασίες ανάπτυξης αναλόγως.

Πατηστε Install για συνεχεια.

Επιλέγοντας την άδεια λειτουργίας

Αφού το σύστημα έχει δημιουργηθεί, θα σας προτείνει να επιλέξετε τη Αδεια λειτουργίας:

Full - Η πλήρης έκδοση του CS-Cart με απεριόριστη πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες.
Trial - Η πλήρης έκδοση του CS-Cart με πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής περιόδου 30 ημερών, αρχής γενομένης από τη στιγμή της ενεργοποίησης.
 

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε την πλήρη έκδοση, εισάγετε τον αριθμό της άδειάς σας στο ειδικό πεδίο. Για να δοκιμάσετε τη δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών, επιλέξτε το αντίστοιχο πλαίσιο ελέγχου. Θα είστε σε θέση να εισάγετε τον αριθμό της άδειας σας αργότερα στον πίνακα διαχείρισης.

Πατηστε Select για συνεχεια.

Περιληψη

Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα δείτε το  Παραθυρο "Η Εγκατάσταση ολοκληρώθηκε επιτυχώς".

Αυτό είναι το τελευταίο μέρος του Οδηγού, όπου η αναφορα για την επιτυχή εγκατάσταση παρέχει σύνδεση με το ηλεκτρονικό κατάστημα, καθώς και τις πιστοποιήσεις σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης

Το CS-Cart είναι εφοδιασμένο με εναν κωδικο με τις κατάλληλες Ρυθμίσεις μετά την εγκατάσταση, που κάνει τη βασική ρύθμιση του καταστηματος εύκολη και σαφής. Κάντε κλικ στο κουμπί Οδηγος Εκτέλεσης Ρυθμίσεων για να εκτελεστει ηρυθμιση του καταστήματος. Αν δεν θελετε να τρεξει ο οδηγος κλείστε το αναδυομενο  παράθυρο για να πάει κατ 'ευθείαν στο ταμπλό διαχειρισης. Θα είστε σε θέση να κάνετε τις ρυθμίσεις αργότερα στον πίνακα διαχείρισης. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το CS-Cart, ακολουθήστε τον σύνδεσμο της Γνωσιακής βάσης.

Μετα την Εγκατασταση

Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, συνιστάται να κανετε τα παρακάτω βήματα για να προστατέψετε την τρέχουσα εγκατάσταση και τον πηγαίο κώδικα του CS-Cart .

1. Απομακρύνετε το φακελο install/.
2. Αλλαξτε το προεπιλεγμενο password του Διαχειριστη
3. Απομακρύνετε το πακετο διανομης απο τον προσβασιμο καταλογο του σερβερ σας.
4. Αλλάξτε τα δικαιώματα πρόσβασης για τα αρχεία, όπως παρακάτω.

chmod 644 config.local.php

chmod 644 design/.htaccess images/.htaccess

chmod 664 var/.htaccess var/themes_repository/.htaccess

chmod 644 design/index.php images/index.php

chmod 664 var/index.php var/themes_repository/index.php

 
Η εντολη chmod 644 αφήνει το αρχείο αναγνώσιμο και εγγράψιμο για τον ιδιοκτήτη του αρχείου και το καθιστά αναγνώσιμο για όλους τους άλλους χρήστες του συστήματος. Τα περιεχόμενα του αρχείου δεν μπορουν να προβληθουν σε έναν Web Browser ομως.

 

Δείτε επισης και στα Αγγλικά τους οδηγούς εγκατάστασης  σε PDF μορρφή