CS-Cart 4.13.1 με Νέες Κριτικές Προϊόντων

Κυκλοφόρησε η Νεα έκδοση CS-Cart 4.13.1. Eίναι μια έκδοση που όπως φανερωνει ο αριθμός στη δευτερη θεση περιλαμβάνει μεγαλες αλλαγες. Η πλήρης λίστα αλλαγών βρίσκεται στο changeslog επομένως εδώ θα καλύψουμε μόνο τις πιο σημαντικές αλλαγές.

​Κριτικές προϊόντων με εικόνες, ψηφοφορία κ.λπ.

​Σε προηγούμενες εκδοσεις, οι κριτικές προϊόντων στο CS-Cart ήταν επαρκης, αλλά μάλλον βασικές.  Οι πελάτες μπορούσαν να αξιολογήσουν το προϊόν, να γράψουν ένα σχόλιο… και αυτό ηταν.  Χάρη στα σχόλιά των χρηστών του CS-Cart , οι κριτικές έχουν λάβει πολλές βελτιώσεις στην έκδοση 4.13.1.

 Τώρα οι κριτικές μπορούν να περιλαμβάνουν εικόνες, προαιρετικά πεδία για πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα (μπορούν να απενεργοποιηθούν).  Λαμβάνετε ειδοποιήσεις για νέες κριτικές στο Κέντρο ειδοποιήσεων και μπορείτε να αφήσετε την απάντησή σας στην κριτική για να τη δουν όλοι οι πελάτες.  Οι πελάτες μπορούν να ψηφίσουν τις κριτικές που θεωρούν χρήσιμες.

 Για να κάνετε χρήση αυτών , απλώς εγκαταστήστε το πρόσθετο Κριτικές προϊόντων μετά την αναβάθμιση.  Θα σας καθοδηγήσει στην υπόλοιπη διαδικασία το βίντεο που καταγράφηκε κατά την ανάπτυξη και παρέχει περισσότερες πληροφορίες.

 

​Η συζήτηση παραγγελιών μεταφέρθηκε στο Κέντρο μηνυμάτων

 Μέχρι τωρα, η επικοινωνία με τους πελάτες σχετικά με τις παραγγελίες γινόταν από το πρόσθετο "Σχόλια και κριτικές".  Πριν λίγο καιρό, δημιουργήθηκε το πρόσθετο "Κέντρο μηνυμάτων" για συνεχή αμφίδρομη επικοινωνία.  Προσφέρει ειδοποιήσεις για νέα μηνύματα και σας δίνει το γενικο πλαίσιο κάθε μηνύματος (πχ αν αφορά παραγγελία, θα κριτική κλπ) .

 Μετά την αναβάθμιση, θα βρείτε όλα τα μηνύματα σχετικά με τις παραγγελίες στο Κέντρο μηνυμάτων.  Ωστόσο, θα μπορείτε επίσης να βλέπετε σχετική επικοινωνία από τη σελίδα κάθε παραγγελίας.

 

 Η λίστα των πρόσθετων βελτιώθηκε

 Πολλοί χρήστες CS-Cart επεκτείνουν τη λειτουργικότητα των ιστότοπών τους με πρόσθετα από διάφορους προγραμματιστές.  Όταν υπάρχουν πολλά τέτοια πρόσθετα εγκατεστημένα στο κατάστημα, η διαχείριση τους μπορεί να γίνει λίγο δύσκολη.

 Γι 'αυτό έγινε επεξεργασια εκ νέου στη λίστα των πρόσθετων και στη λεπτομερή σελίδα ενός πρόσθετου.  Τώρα είναι πιο εύκολο :

 • Να βρείτε το πρόσθετο που χρειάζεστε (χάρη στην αναζήτηση, τα φίλτρα και τα αγαπημένα πρόσθετα).
 • Να μάθετε τι κάνει το πρόσθετο (χάρη στη λίστα των στοιχείων του μενού που εισάγονται από το πρόσθετο).

 Θα συνεχίσει η βελτιώση της λίστας των πρόσθετων στις μελλοντικές εκδόσεις.  Ο απώτερος στόχος είναι η ευκολότερη αναβάθμιση, ακόμα κι αν έχετε πρόσθετα τρίτων.  Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να μπορείτε να αναβαθμίσετε την εγκατάστασή σας και όλα τα πρόσθετά της με ένα κλικ ενός κουμπιού.

 

 Νέα μαζική επιλογή αντικειμένων παντού

 Εάν χρησιμοποιείτε CS-Cart για λίγο καιρό, θα γνωρίζετε ήδη ότι η λίστα προϊόντων είχε έναν ελαφρώς διαφορετικό μηχανισμό για τη μαζική επιλογή αντικειμένων.  Το μενού περιβάλλοντος με τις διαθέσιμες ενέργειες εμφανίζεται κάθε φορά που επιλέγετε ένα αντικείμενο ή πολλά αντικείμενα μαζί.  Αυτό εφιστά την προσοχή στις ενέργειες που μπορείτε να εκτελέσετε και καθιστά το μενού πιο βολικό σε κινητές συσκευές.

 Στην έκδοση 4.13.1, έχουμε εισαγάγει αυτό το μενού περιβάλλοντος σε όλες τις λίστες αντικειμένων στον πίνακα διαχείρισης του CS-Cart.  Η διεπαφή είναι πλέον πιο τυποποιημένη και πιο εύκολη στη χρήση.

 

 

 Άλλες αλλαγές

 •  Η ακρίβεια του προσδιορισμού της χώρας ενός πελάτη μέσω IP έχει βελτιωθεί.
 •  Το πρόσθετο Google Export έχει τώρα ένα νέο πεδίο που ονομάζεται "Διαθεσιμότητα προϊόντος".  Ρυθμίζει αυτόματα την ποσότητα του προϊόντος στο Feed σε "Σε απόθεμα", "Μη διαθέσιμο" ή "Σε παραγγελία" ανάλογα με την ποσότητα του προϊόντος που έχετε στο απόθεμα.
 •  Οι κανόνες κωδικού πρόσβασης στις «Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις ασφαλείας» ισχύουν τώρα και για τους πελάτες, όχι μόνο για τους διαχειριστές.  Κάνοντας τους πελάτες να χρησιμοποιούν τους κωδικούς πρόσβασης που είναι αρκετά περίπλοκοι, κάνετε ένα επιπλέον βήμα προς την ασφάλεια του καταστήματός σας.
 •  Το jQuery UI ενημερώθηκε στην έκδοση 1.12.1;  Οι μηχανές αναζήτησης το θεωρούν πιο ασφαλές και μπορεί να αντιμετωπίζουν καλύτερα τον ιστότοπό σας.
 •  Διορθώθηκαν ορισμένα από τα ζητήματα που βρήκαμε με τη συμβατότητα PHP 8.0.  Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να προτείνουμε τη χρήση PHP 8.0 με CS-Cart, αλλά σκοπεύουμε να προσθέσουμε τη συμβατότητα νωρίτερα παρα αργότερα.
 •  Τα σενάρια που απαιτούνται για την υποστήριξη του Internet Explorer 11 στον πίνακα διαχείρισης καταργήθηκαν.  Αυτό θα πρέπει να κάνει τον πίνακα διαχείρισης να φορτώνει ταχύτερα σε νεότερα προγράμματα περιήγησης.
 •  Η ενσωμάτωση μεθόδου πληρωμής eNETS καταργήθηκε.  Δεν ήταν μια απόφαση που λάβαμε ευκολα.  Ωστόσο, η παλιά ενοποίηση δεν υποστηρίζεται πλέον από το eNETS και οι νέοι τεχνικοί περιορισμοί στον ιστότοπο eNETS απέτρεψαν μια ενσωμάτωση χωρίς σφάλματα.

Multi-Vendor 4.13.1 με βελτιώσεις ροής εργασίας

Καθυστέρηση μεταφοράς χρημάτων σε προμηθευτές στο PayPal Commerce Platform και στο Stripe Connect

Οι μέθοδοι πληρωμής όπως το PayPal Commerce Platform και το Stripe Connect έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αγορές. Δέχονται χρήματα από τον πελάτη μία φορά, και στη συνέχεια το χωρίζουν μεταξύ του Marketpalce και των εμπλεκόμενων πωλητών.

Mexri t;vra, τα χρήματα μέσω αυτών των μεθόδων πληρωμής κατέληgαν στους λογαριασμούς των προμηθευτών το συντομότερο δυνατό μετά την αγορά. Δεν ήταν πάντα ιδανικό. Μερικές φορές, είναι καλύτερο να διατηρείτε τα χρήματα στο λογαριασμό ου Marketpalce και να τα μεταφέρετε σε πωλητές μόνο αν όλα είναι εντάξει με την παραγγελία.

Γι 'αυτό το PayPal Commerce Platform και το Stripe Connect σας επιτρέπουν τώρα να καθυστερήσετε τη μεταφορά χρημάτων στους πωλητές. Μπορείτε να το κάνετε αυτό στις ρυθμίσεις κάθε τρόπου πληρωμής. Όταν η μεταφορά καθυστερήσει, το κουμπί "Μεταφορά χρημάτων στον πωλητη" θα εμφανίζεται σε κάθε παραγγελία με αυτόν τον τρόπο πληρωμής. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος μεταφοράς χρημάτων.

Οι ρυθμίσεις αυτών των μεθόδων πληρωμής έχουν τώρα μια εντολή CRON. Εάν το προσθέσετε στο CRON και το εκτελείτε τακτικά, τα χρήματα για παραγγελίες θα μεταφέρονται αυτόματα σε προμηθευτές εάν μια παραγγελία είναι αρκετά παλιά. Για το Stripe Connect, πρέπει να διαμορφώσετε αυτήν την εντολή CRON για να αυτοματοποιήσετε τα πράγματα. Ωστόσο, το PayPal Commerce Platform θα κρατήσει τα χρήματα μόνο για έως και 28 ημέρες και στη συνέχεια θα τα μεταφέρει αυτόματα στους πωλητές σας.


Συνδέστε περισσότερους πιθανούς πωλητές στο PayPal Commerce Platform

Μια άλλη βελτίωση που σχετίζεται με το PayPal Commerce Platform είναι ότι οι πωλητές από μια ευρύτερη λίστα χωρών μπορούν να συνδεθούν στην αγορά σας τώρα. Μεχρι τώρα, μπορούσατε να συνεργαστείτε με πωλητές μόνο από τις χώρες όπου υποστηρίζεται η πλατφόρμα Commerce PayPal. Τώρα, μπορείτε επίσης να συνεργαστείτε με πωλητές από οποιαδήποτε χώρα που υποστηρίζει PayPal Express Checkout. Η Γερμανία, ειδικότερα, ζητήθηκε από πολλούς από τους πελάτες μας. Αυτοί οι πωλητές θα εξακολουθούν να λαμβάνουν τα χρήματα σαν να χρησιμοποιούν το PayPal Commerce Platform.

Εκπλήρωση παραγγελιών ανά αγορά [Beta]

Αυτό το νέο πρόσθετο χειρίζεται την κατάσταση κατά την οποία το Marketplace φροντίζει για την αποστολή εκ μέρους των πωλητών. Ταιριάζει στα Marketplace που συλλέγουν προϊόντα από όλους τους πωλητές και τα αποστέλλουν στους πελάτες όλα μαζί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τα χρήματα για την αποστολή πρέπει να μεταφερθούν στο Marketplace. Οι πελάτες πρέπει επίσης να επιλέξουν μόνο μία μέθοδο αποστολής (αντί για μία για κάθε πωλητή).

Το πρόσθετο "Εκπλήρωση παραγγελίας ανά αγορά [Beta]" σάς επιτρέπει να:

 • Δημιουργήστε μεθόδους αποστολής που ανήκουν στο Marketplace Τα χρήματα που λαμβάνονται για την αποστολή θα πάνε στο Marketplace αντί για τους πωλητές.
 • Αποφασίστε ποια σχέδια πωλητών περιλαμβάνουν την εκπλήρωση ανά αγορά. Οι πωλητές που χρησιμοποιούν αυτά τα σχέδια θα προσφέρουν τις μεθόδους αποστολής του Marketplace αντί για τις δικές τους.
 • Συλλέξτε μόνο μία πληρωμή, ακόμη και αν ο πελάτης παραγγείλει τα προϊόντα από πολλούς προμηθευτές με εκπλήρωση.
 • Αυτή η λειτουργικότητα είναι νέα και η αναπτυξή της θα εξαρτηθεί από τα σχόλια που θα λάβουμε σχετικά με αυτήν.


Ευκολότερη διαχείριση προνομίων πωλητή


Τα δικαιώματα που θέλετε να προσφέρετε στους πωλητές σας, ενδέχεται να εξαρτώνται από ένα Πλανο πωλητών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε πλέον να εκχωρήσετε ομάδες χρηστών σε Πλανο πωλητών. Ένα Πλανο πωλητή θα δώσει αυτές τις ομάδες χρηστών σε όλους τους διαχειριστές των πωλητών πουυπάρχουν σε αυτό το πρόγραμμα. Φυσικά, οι ομάδες από το παλιό πλανο θα καταργηθούν.

Αυτό σας επιτρέπει να μειώσετε τον χρόνο διαχείρισης των προνομίων των πωλητών που μετακινούνται από το ένα πρόγραμμα στο άλλο. Σημειώστε ότι αυτή η αλλαγή επηρεάζει μόνο το Multi-Vendor Plus και το Ultimate: μόνο αυτές οι εκδόσεις έχουν το πρόσθετο "Προνόμια πωλητή".


Ταχύτερη έγκριση νέων προμηθευτών


Μέχρι πριν την έκδοση 4.13.1, οι πωλητές είχαν πάντα την κατάσταση "Νέο" μετά την εγγραφή. Με αυτήν την κατάσταση, δεν εμφανιζοταν η βιτρίνα και δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην επιφάνεια διαχειριστή. Έπρεπε να εγκρίνετε κάθε πωλητή με μη αυτόματο τρόπο.

Μερικοί από εσάς ζητήσατε τη δυνατότητα να επιτρέψετε στους πωλητές να αρχίσουν να εργάζονται αμέσως μετά την αγορά πλάνου.

Στην έκδοση 4.13.1, η εφαρμογή πωλητών αποκτά πρόσβαση στον πίνακα πωλητών αμέσως μετά την εγγραφή. Καταλήγουν με μία από τις ακόλουθες καταστάσεις:

 • Σε εκκρεμότητα (προεπιλογή) - παρέχει πρόσβαση στον πίνακα πωλητών, αλλά οι πωλητές και τα προϊόντα τους δεν εμφανίζονται στη βιτρίνα.
 • Ενεργό — οι πωλητές και τα προϊόντα τους εμφανίζονται στη βιτρίνα.

Η κατάσταση που θα λάβουν οι πωλητές από προεπιλογή εξαρτάται από τη ρύθμιση "Έγκριση νέων πωλητών" του πρόσθετου "Προεπιλογή δεδομένων πωλητή". Από προεπιλογή, οι πωλητές απαιτούν έγκριση προτού τα προϊόντα τους εμφανιστούν στη βιτρίνα.

 

 

Οδηγός διαμόρφωσης για νέες αγορές πολλαπλών προμηθευτών

Εάν ξεκινάτε απλώς ένα Marktplace σε Multi-Vendor, ο αριθμός των πραγμάτων που πρέπει να κάνετε μπορεί να σας εκφοβίσει στην αρχή. Υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις και πρόσθετα που σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε το Multi-Vendor στις ανάγκες σας. Δεν είναι εύκολο να βρεθούν όλα αυτά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η έκδοση 4.13.1 συνοδεύεται από έναν οδηγό που σας καθοδηγεί σε ορισμένες από τις ρυθμίσεις σε  μερικές μόνο οθόνες. Για παράδειγμα, η οθόνη Business Model σάς επιτρέπει να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο αποδέχεστε πληρωμές, εγκαθιστάτε τα απαραίτητα πρόσθετα και δημιουργείτε τρόπους πληρωμής, εάν είναι απαραίτητο. Απλώς πρέπει να εισαγάγετε τα διαπιστευτήρια αργότερα.

Πως θα αποκτήσετε το CS-Cart 4.13.1?

Οπως παντα με 2 τρόπους:

1. Εάν η άδεια σας είναι ακόμα ενεργή, ελέγξτε τη διαθέσιμη αναβάθμιση στο μενου Διαχείρηση → Κέντρο Αναβάθμισης στον πίνακα διαχειριστή σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης εβδομάδας , θα διανέμονται τα πακέτα αναβάθμισης σε παρτίδες, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει τους διακομιστές μας. Μετά την πρώτη εβδομάδα, θα ανοίξει πλήρως η κατανομή αναβάθμισης. Έτσι, αν δεν μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμη αναβάθμιση στο κέντρο Αναβάθμισης σας τώρα, ελέγξτε το παλι αργότερα. Αν έχει λήξει η αναβάθμιση της συνδρομής σας, τοτε πρέπει να την παρατείνετε για άλλο ένα έτος.

2. Αν κατασκευάζετε νέο κατάστημα τότε μπορείτε να το κατεβάσετε απο έδω, και να αγοράσετε μια άδεια απο το κατάστημά μας.