Magento vs CS-Cart

Αν πρόκειται να κατασκευάσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας διάφορα πράγματα. Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του παζλ είναι ποια πλατφόρμα θα χρησιμοποιήσετε για να τροφοδοτήσετε online κατάστμα σας. 

Δυο από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες είναι το CS-Cart και το Magento, δύο επαγγελματικές λύσεις ειδικά για ηλεκτρονικό εμπόριο και μόνο, με το μοντέλο της αδειοδότησης.

 

 Κάθε ένα από αυτά τα δυο λογισμικά έχει ένα ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών.

 

Το CS-Cart είναι αυτό-φιλοξενούμενο, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξετε για έναν πάροχο φιλοξενίας από μόνος σας. Θα βρείτε σίγουρα μια αξιόπιστη και βολική εταιρεία που παρέχει πολλαπλές τοποθεσίες διακομιστών, ξεκινώντας ακόμη και με ένα καλό shared hosting ή VPS πακέτο φιλοξενίας.

 

Για το Magento, Θα χρειαστεί να βρείτε μια εταιρεία φιλοξενίας για να στεγάσει τον ιστότοπό σας και μια εταιρεία ανάπτυξης για να ρυθμίσετε τον κώδικα και να το προσαρμόσετε στις ανάγκες σας. Είναι αρκετα απαιτητικό στη φιλοξενία και shared hosting λύσεις ή VPS δεν αποτελούν λύση. Η ανάγκη dedicated hosting είναι εξαρχής επιτακτική.

 

Το Magento διαθέτει μια αρθρωτή αρχιτεκτονική που επιτρέπει την εύκολη επέκταση και ανανέωση του συστήματος. Η πλατφόρμα είναι χτισμένη στο framework Zend, βασισμένo σε PHP / MySQL και κάνει εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας AJAX. Έχει ανοιχτο κώδικα, αλλά, για να πούμε την αλήθεια, δεν είναι τόσο εύκολος για έναν ερασιτέχνη προγραμματιστή, ενώ για έναν μη προγραμματιστή είναι πολύ δύσκολο εως αδύνατο να ασχοληθει μαζί του. Πάρα πολλά αρχεία και πολύπλοκη λογική είναι κάποια πράγματα που ανεβάζουν αρκετά το κόστος προγραμματισμού.

 

Το CS-Cart είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα PHP / MySQL που χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνολογίες AJAX. Έχει και αυτό αρθρωτή αρχιτεκτονική που βασίζεται σε hooks τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν τη λειτουργία της πλατφόρμας χωρίς να παρεμβαίνουν στον βασικό πηγαίο κώδικα. Σε αντίθεση με το Magento, το CS-Cart χρησιμοποιεί πρότυπα Smarty για τη μορφη του storefront. Στην πραγματικότητα είναι λίγο πιο εύκολο να κατανοηθεί από το Magento αν και ένας ερασιτέχνης προγραμματιστής πρέπει να μάθει πολλά πριν κάνει οποιεσδήποτε σημαντικές αλλαγές. Αλλά στα χέρια των επαγγελματιών το CS-Cart είναι εύκολο, ευέλικτο και πολύ ευχάριστο. 

 

Το CS-Cart είναι επίσης ευκολότερο να εγκατασταθεί. Η εγκατάσταση του Magento μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο και προσπάθεια επειδή έχει περισσότερες επιλογές.

 

 

Το CS-Cart διαθέτει ενσωματωμένες πανω από 500 λειτουργίες είτε σε μορφή πρόσθετου είτε ως ενσωματωμένη λειτουργία στο πυρηνα του ενω η αναβαθμιση του πλεον εχει γίνει πολυ εύκολη υπόθεση. Τα πρόσθετα τρίτων κατασκευαστων καλύπτουν καθε επιπλεον αναγκη σε πολυ ανταγωνιστικές τιμες.

 

Και το Magento εχει μια μεγάλη βιβλιοθήκη πρόσθετων ενσωματωμένη κάνοντας το πολύ ευέλικτο στη χρήση. Η αγορά προσθετων τριτων κατασκευαστων είναι αρκετα ώριμη όμως οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές.

 

Εν κατακλείδι, το Magento είναι μια λύση που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για μεγάλα καταστήματα λιανικής πώλησης που επιθυμούν να έχουν μια απολύτως σταθερή, ανθεκτική πλατφόρμα χωρίς προβλήματα με πολύπλοκες δυνατότητες αγορών και που έχουν διαθέσιμο προϋπολογισμό για προσαρμογές και φιλοξενία.

Όσο για το CS-Cart, είναι μια αξιόπιστη, πλήρως εξοπλισμένη επιλογή για μικρές αλλά αναπτυσσόμενες, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, η πλατφόρμα είναι φτηνή για παρεχόμενη λειτουργικότητα που μπορεί άνετα να συγκριθεί με το Magento. Τα προσαρμοσμένα έργα σε CS-Cart είναι φθηνότερα και υπάρχει μεγάλη ελευθερία στην επιλογή ενός σωστού διακομιστή.