FAQ - Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Απανταμε τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις για το CS-Cart

Τι είναι το CS-Cart;

Το CS-Cart είναι ένα ετοιμοπαράδοτο e-commerce shopping cart λογισμικό, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά για να δημιουργήσει κάποιος ένα επιτυχημένο και ανταγωνιστικό online κατάστημα. Βασισμένο στη χρήση των τεχνολογιών open source, PHP / MySQL, Smarty Templates, το CS-Cart είναι ένα λογισμικό ιδιαίτερα ευέλικτο και προσαρμόσιμο. 

Αυτό καθιστά εύκολη την τροποποίηση του προγράμματος και την επέκταση της λειτουργικότητας ανάλογα με τις ανάγκες σας. Το CS-Cart είναι ένα λογισμικό του οποίου η εγκατάσταση γίνεται μόνο στην ιστοσελίδα σας (server hosting) και η διαχείριση του storefront του και του admin panel γίνεται μέσω ενός web browser που σας επιτρέπει να το διαχειρίζεστε από το σπίτι σας, το γραφείο ή οποιοδήποτε τόπο με σύνδεση στο internet. 

 Για να μάθετε περισσότερα για το λογισμικό CS-Cart, αναζητήστε στη λίστα των κύριων χαρακτηριστικών, την ολοκληρωμένη τεκμηρίωση και την Γνωσιακή Βάση. 

Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε το λογισμικό μας κατεβάζοντας την δωρεάν δοκιμαστική έκδοση 30 ημερών για να δείτε πώς είναι να αγοράζεις εύκολα και να πουλάς ακόμη ευκολότερα. 

 Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, θα χαρούμε ιδιαίτερα να την απαντήσουμε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας

Αν είστε κάτοχος μίας CS-Cart άδειας, παρακαλούμε να υποβάλλετε ticket μέσω του Customer Help Desk system.

Κάποιες φορές ίσως χρειαστεί να κλείσω το κατάστημα μου για το κοινό. Μπορεί αυτό να γίνει;

Ναι. Χρησιμοποιώντας μια ειδική επιλογή στο admin panel μπορείτε να κλείσετε το κατάστημα για το κοινό, αλλά θα έχετε τη δυνατότητα να ανοίξετε το κατάστημα οποιαδήποτε στιγμή. Μπορειτε επίσης να το δείτε εσεις κανονικα χρησιμοποιόντας μια δικια σας λεξη κλειδι σε ενα συγκεκριμενο link ωστε να μπορείτε να ελέγχετε αλλαγες ή προσθήκες που κάνετε πριν βγείτε παλι σε κανονικη λειτουργια.

Πρόκειται να πουλάω πολλά προϊόντα, θα πρέπει να προσθέσω το καθένα ξεχωριστά;

Όχι απαραίτητα. Το χαρακτηριστικό εισαγωγής προϊόντων του CS-Cart σας επιτρέπει να ανεβάσετε το σύνολο της βάσης δεδομένων των προϊόντων σας ταυτόχρονα σε μορφή CSV (που υποστηρίζονται από το MS Excel). Επίσης, μπορείτε να εισάγετε το σύνολο της βάσης δεδομένων των προϊόντων για τους χρήστες, τις παραγγελίες και τη μετάφραση με τον ίδιο ακριβως τρόπο. 

Είναι δυνατόν να προστεθούν επιλογές (π.χ. χρώμα) σε κάθε ένα προϊόν;

Ναι. Επιλογές μπορούν να προστεθούν με βάση κάθε προϊόν. Η επιλογή προϊόντος που προστέθηκε θα εμφανιστεί στον κατάλογο των προϊόντων και στις σελίδες με τις λεπτομέρειες των προϊόντων στο front-end του πελάτη.

 Μπορείτε να προσθέσετε ένα ευρύ φάσμα επιλογών και οι διάφορες ρυθμίσεις θα βοηθήσουν να τις προσαρμόσετε για να έχετε το αποτέλεσμα που χρειάζεστε. Είστε σε θέση να επιλέξετε τον τύπο/ μορφή της εμφάνισης της επιλογής: να επιλέξετε select ή check box, radio group, text input text ή text area. Μερικές επιλογές μπορεί να έχουν διαφορετικές παραλλαγές (χρώμα - μαύρο, άσπρο, πράσινο, κλπ.) και είναι δυνατό να προσδιοριστεί μια ξεχωριστή τιμή για κάθε μία από αυτές τις παραλλαγές επιλογής. 

Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια γενικη εναλλακτική λύση και να την εφαρμόσετε σε όλα τα επιλεγμένα προϊόντα με ένα κλικ.

Έχει το Cs-Cart το χαρακτηριστικό drop shipping;

Ναι. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο στην πλήρη έκδοση του CS-Cart. Επιτρέπει στους εμπόρους λιανικής πώλησης να πωλούν τα εμπορεύματα στο κατάστημα τους αλλά να μην τα κρατάνε παρακαταθήκη.

 Όταν αυτά τα προϊόντα αγοραστούν, το CS-Cart στέλνει email στους προμηθευτές για τη παραγγελία και τις λεπτομέρειες της αποστολής. Είναι οι προμηθευτές που στέλνουν τα προϊόντα απευθείας στον πελάτη και αυτός είναι ο λόγος που το κόστος αποστολής υπολογίζεται με βάση τη διεύθυνση του προμηθευτή. Και η διαφορά μεταξύ χονδρικής και λιανικής τιμής αποφέρει κέρδος στο λιανοπωλητή.

Υπάρχει κάποιο όριο στον αριθμό των προϊόντων που μπορώ να έχω στο κατάστημα μου;

Όχι. Με το CS-Cart μπορείτε να έχετε απεριόριστο αριθμό προϊόντων, καθώς και κατηγοριών. Χάρη στη χρήση της παγκοσμίως φημισμένης MySQL βάσης δεδομένων και άλλων σύγχρονων τεχνολογιών οπως το AJAX, το CS-Cart δεν σας περιορίζει σε αυτό τον τομέα με οποιονδήποτε τρόπο. Ακόμη και στην δωρεάν έκδοση!

Μπορώ να αντικαταστήσω το λογότυπο του CS-Cart με το δικό μου;

Ναι. Προκειμένου να αλλάξετε το πρότυπο λογότυπο του CS-Cart με το δικό σας, χρειάζεται απλά να το φορτώσετε μέσω του CS-Cart admin panel στρην περιοχη του οπτικου επεξεργαστη (Visual Editor). Το CS-Cart σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να αλλάξετε το λογότυπο για την περιοχή των συνεργατών(Affiliates) καθώς και για την παραγγελία που αποστέλλεται στους πελάτες.

Επιτρέπεται να επεξεργαστώ το link "Powered by CS-Cart - shopping cart software" στο κάτω μέρος της σελίδας;

Ναι. Έχετε τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε το link "Powered by CS-Cart - shopping cart software" από τo storefront του CS-Cart δικτυακού σας καταστήματος εφόσον πρόκειται για την πλήρη έκδοση. Στη Δωρεάν Έκπτωση πρέπει να παραμείνει ως έχει.

Έχω αγοράσει την πλήρη έκδοση του CS-Cart. Πού πρέπει να εισάγω το κλειδί της άδειας μου για να ανανεώσω τη δοκιμαστική έκδοση σε πλήρη;

Το license key είναι ένας μοναδικός κωδικός αναγνώρισης της CS-Cart άδεια σας. Σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε την πλήρη έκδοση του λογισμικού CS-Cart μόνο εάν μια άδεια έχει αγοραστεί για το domain και το license key έχει αποκτηθεί. Εφόσον λοιπόν θέλετε να μετατρέψετε τη δωρεάν ή τη δοκιμαστική έκδοση σε Πλήρη έκδοση, πρεπει να εισάγετε το κλειδί στη σελίδα Ρυθμίσεις → Λειτουργία Καταστήματος στην περιοχή διαχειριστή του CS-Cart. Δεν είναι απαραίτητη καμία εγκατάσταση ή αναβάθμιση αρχείων.

Θελω να αγοράσω την πλήρη έκδοση του CS-Cart. Πόσος χρόνος χρειάζεται για να πάρω το λογισμικό;

Συνήθως η όλη διαδικασία διαρκεί κάποιες ώρες (όχι περισσότερες από μία εργάσιμη ημέρα). Εσεις κατεβάζετε την έκδοση απο την ανάλογη περιοχή και μόλις επιβεβαιώστε την πληρωμη της παραγγελίας θα σας αποστελεί ο σειριακός αριθμός συνήθως μέσα στα επόμενα 10 λεπτά εφόσον ειναι εργάσιμη ημέρα και στο ωράριο γραφείων, αλλιώς η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λιγο περισσότερο απο 2 ώρες. Μπορείτε όμως να ενεργοποιήσετε την δοκιμαστική έκδοση που σας επιτρέπει να προχωρησετε με ολα τα χαρακτηριστικα ενεργοποιημένα χωρίς κανένα περιορισμό για 30 ημέρες. Μόλις λάβετε τον κωδικό από εμάς ενεργοποίητε την πλήρη έκδοση.

Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω σε ποιο domain θα εγκατασταθεί το CS-Cart. Μπορώ να προμηθευτώ το λογισμικό σε αυτή την περίπτωση;

Ναι. Μπορείτε να αγοράσετε μία άδεια CS-Cart ακόμα και αν δεν γνωρίζετε το domain name μέχρι τη στιγμή της αγοράς. Απλά εισάγετε "localhost" στο πεδίο "Άδεια URL" στο ταμείο, αυτό θα σημαίνει ότι η εγκατάσταση θα γίνει σε τοπικό υπολογιστή. Πριν την εγκατάσταση του CS-Cart στον δικτυακό σας τόπο, θα πρέπει να μας ενημερώσετε για το όνομα του πεδίου, ώστε να μπορέσουμε να ενημερώσουμε με την άδεια χρήσης τη βάση δεδομένων.

Μπορεί το domain της άδειας μου CS-Cart να αλλάξει μετά την αγορά;

Ναι. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το CS-Cart με ένα νέο domain name, θα πρέπει να μας ενημερώσετε για την αλλαγή του domain name της άδειας χρήσης εκ των προτέρων. Μπορείτε να το κάνετε στέλνοντας το αντίστοιχο αίτημα στη σελίδα της παραγγελίας σας ή στο Email info @ cs-cart.gr

Επειδή έχουμε πελάτες από όλο τον κόσμο, θα πρέπει να έχουμε το κατάστημα μας σε διάφορες γλώσσες. Είναι αυτό δυνατόν;

Ναι. Το CS-Cart είναι ένα πλήρως πολυγλωσσικό λογισμικό. Το πλήρες πακέτο διανομής CS-Cart περιλαμβάνει 33 γλώσσες μεταξυ αυτων: Αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά, ελληνικά, ιταλικά και ολλανδικά. Μπορείτε να επιλέξετε μόνον την αναγκαία γλώσσα ή γλώσσες κατά την εγκατάσταση του καταστήματος. 

Εξάλλου, το περιεχόμενο της κάθε σελίδας του CS-Cart τόσο στο storefront όσο και στο admin panel μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε οποιαδήποτε γλώσσα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να προσθέσετε μια νέα γλώσσα στο admin panel του CS-Cart μόνοι σας. 

Μπορώ να πουλώ ψηφιακά downloads, e-Books, λογισμικό, κλπ. με το CS-Cart;

Ναι. Το CS-Cart έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα ψηφιακής διανομής προϊόντων. Μετά την αγορά ενός τέτοιου προϊόντος ο πελάτη σας θα λάβει ένα e-mail με το link για το αρχείο (αμέσως ή μόνο αφού εγκρίνετε την παραγγελία χειροκίνητα). Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να καθορίσετε μια χρονική περίοδο κατά την οποία το αρχείο μπορεί να κατεβεί. Μπορείτε να παρατείνετε αυτή την περίοδο για κάποια συγκεκριμένη παραγγελία, από το διαχείριση του καταστήματος από τη σελίδα με τις λεπτομέρειες της παραγγελίας.

Το CS-Cart είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης;

Ναι. Το CS-Cart είναι λογισμικό απόλυτα φιλικό στις μηχανές αναζήτησης και σχεδιάστηκε για να πάρετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις μεγάλες μηχανές αναζήτησης. Μια σειρά απο addon σας επιτρέπουν να έχετε όλες εκείνες τις προυποθέσεις που απαιτούνται απο τις μεγάλες μηχανές αναζητησης για να ανεβει στην κατάταξη το κατάστημά σας Ενδεικτικα, αναφέρουμε το SEO addon για τη δημιουργια φιλικων url ακομη και με ελληνικους χαρακτηρες, Google Snippets, Aυατοματη δημιουργία 301 redirects, και βεβαια ειναι mobile friendly αλλα και ταχυτατο (googel page speed 95)

Σε ποια λειτουργικά συστήματα τρέχει το CS-Cart;

Το λογισμικό CS-Cart λειτουργεί το ίδιο καλά σε Windows και Unix-like λειτουργικά συστήματα (Linux, FreeBSD). 

Παρόλα αυτά προτείνουμε να εγκαταστήσετε το CS-Cart σε Linux ή FreeBSD λειτουργικό σύστημα, καθώς αυτά είναι πιο ασφαλή και επιτρέπουν πιο ευέλικτο έλεγχο των αρχείων και του καταλόγου δικαιωμάτων.

Με ποιους browsers δουλεύει το CS-Cart;

Το CS-Cart λειτουργεί με όλους τους web browsers όπως Firefox, Internet Explorer, Netscape, Opera, Safari και άλλους.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το CS-Cart σε μια ήδη υπάρχουσα ιστοσελίδα ή πρέπει να χρησιμοποιηθεί από μόνο του;

Το λογισμικό CS-Cart μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου ως αυτόνομος δικτυακός τόπος και ως μέρος υπάρχοντος δικτυακού τόπου και είναι εξαιρετικά ισχυρό και στις δύο περιπτώσεις. 

 Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το CS-Cart ως μέρος της ιστοσελίδας σας, απλώς κάνετε μια σύνδεση από τις στατικές σας σελίδες στην αρχική σελίδα του CS-Cart. Για παράδειγμα, "Το κατάστημα μας" με υπερσύνδεση κάτι σαν www.your-shop.com/shop/. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να αλλάξετε το σχεδιασμό του CS-Cart έτσι ώστε να ταιριάζει με τον υπάρχοντα δικτυακό τόπο.

Η εισφορά για την άδεια χρήσης είναι εφάπαξ χρέωση ή ετησία;

Η εισφορά για την άδεια είναι εφάπαξ χρέωση. Μόλις αγοράσετε μία CS-Cart άδεια, έχετε το δικαίωμα να την χρησιμοποιείτε εφόρου ζωής. Μαζί με αυτό, θα έχετε πλήρη πρόσβαση στις νέες εκδόσεις του CS-Cart δωρεάν για το χρονικό διάστημα του ενός έτους από την ημερομηνία αγοράς. Για παράταση της περιόδου αυτής, ο κάτοχος της άδεια χρήσης μπορεί να αγοράσει ένα συμβόλαιο αναβάθμισης για ένα χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πολιτική αναβάθμισης δείτε την σελίδα Πολιτική αναβάθμισης.

Πόσο συχνά κυκλοφορούν ανανεώσεις για το CS-Cart;

Νέες εκδόσεις του CS-Cart, που η κάθε μία περιλαμβάνει νέα add-ons, skins, Λειτουργίες αλλά και διορθώσεις, κυκλοφορούν 3-4 φορές το χρόνο. 

Μπορώ να κάνω τροποποιήσεις στον κώδικα, στην πλήρη έκδοση του CS-Cart, μόνος μου;

Ναι φυσικά. Το CS-Cart είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμο, λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα λογισμικό με 100% ανοικτό πηγαίο κώδικα δλδ open source. Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στον ανοικτό πηγαίο κώδικα (open source) του προγράμματος και να επεκτείνετε τις αρχικές του λειτουργίες. Αλλά σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι όλη η ευθύνη για πιθανές συνέπειες ανήκει σε σας. 

Σε περίπτωση προβλήματος, οι τεχνικοί μας για την υποστήριξη δεν θα είναι σε θέση να σας βοηθήσουν, καθώς δεν αναλύουνε τον κώδικα που προστίθεται από τους κατόχους του CS-Cart ή από τρίτους. Ομως, οι τεχνικοί μας θα χαρούν να σας βοηθήσουνε να προσαρμόσετε το κατάστημά σας όπως εσείς θέλετε, ώστε να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες της επιχείρησής σας, έναντι αμοιβής.

Το CS-Cart συνεργάζεται με το PayPal ή το Google Checkout;

Ναι. Οι τρόποι πληρωμής του PayPal και του Google Checkout υποστηρίζονται από το CS-Cart. Εκτός από τα δύο αυτά συστήματα πληρωμών το CS-Cart έχει πλήρως ενσωματωμένες περισσότερες από 50 υπηρεσίες πληρωμών. 

Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα στην σελίδα των συστημάτων πληρωμών. Αν ο απαραίτητος πάροχος πληρωμών δεν είναι στον κατάλογο, μπορείτε πάντα να κάνετε μια αίτηση και θα αναπτύξουμε ένα προσαρμοσμένο module πληρωμής για εσάς.

Το Cs-Cart προσφέρει live και ακριβείς τιμές αποστολής;

Ναι. Το real-time σύστημα αποστολής προϊόντων μπορεί να παρασχεθεί μέσω των πλέον έμπιστων μεταφορέων παγκοσμίως όπως η FedEx, UPS, USPS, Canada Post, Australia Post, η DHL και Intershipper. 

Χειροκίνητοι μέθοδοι μεταφοράς είναι επίσης διαθέσιμες στο λογισμικό CS-Cart. Και μια μεγάλη σειρά από ρυθμίσεις σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε τους χρόνους αποστολής τόσο ακριβείς όσο θα θέλατε.

Μπορώ να εμποδίσω την πρόσβαση του προσωπικού μου στις παραγγελίες και στις άλλες ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες;

Ναι. Το CS-Cart διαθέτει πολλαπλά επίπεδα διοικητικής πρόσβασης. Μπορείτε να δημιουργήσετε όσους διαχειριστές εσείς θέλετε και να ορίσετε διαφορετικά διοικητικά δικαιώματα σε αυτούς. Έτσι, ορισμένοι εργαζόμενοι θα μπορούν να διαχειρίζονται μόνο τα προϊόντα, ενώ άλλοι μόνο παραγγελίες κλπ.

Το CS-Cart υποστηρίζει SSL;

 Ναι. Χρειάζεστε ένα κοινό SSL πιστοποιητικό εγκατεστημένο στον server σας καθώς και μία dedicated ip To SSL πιστοποιητικό μπορούμε να σας τα διαθέσουμε σε πολυ ανταγωνιστική τιμή (εαν φιλοξενειστε σε δικο μας Server και την ip)

Τι ειναι το PCI Compilant και είναι το CS-Cart PCI Compliant;

To PCI compliance (Payment card industry) είναι η τήρηση ενός συνόλου συγκεκριμένων προτύπων ασφάλειας που έχουν αναπτυχθεί για την προστασία των πληροφοριών μιας πιστωτικής κάρτας κατά τη διάρκεια και μετά από μια χρηματοπιστωτική συναλλαγή.

Το CS-Cart είναι PCI Compliant. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για ένα σύγχρονο λογισμικό ηλεκτρονικού εμπορίου. 

Πότε ξεκινάει η περίοδος δωρεάν υποστήριξης;

Η περίοδος υποστήριξης 30 ημερών, που παρέχονται ως μέρος της αγοράς, ξεκινά την ημερομηνία αγοράς και πληρωμής της άδειας.