Πως να προσθέσετε κωδικό MPN ή ΕΑΝ στο κατάταστημά σας

Πολλες φορες απαιτείται από κάποιες κατηγορίες προϊόντων,  η προσθήκη ειδικών κωδικων στα είδη, εκτός του SKU που ήδη έχετε στο κατάστημα, οπως πχ στα Βιβλια με το ISBN ή στα προϊόντα τεχνολογίας πχ κινητά το MPN.

Eίναι οι μοναδικοί κωδικοί που δίνει ο κατασκευαστής στα προϊόντα του.

Χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση των προϊόντων σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εμφανές από το μοντέλο ή από την περιγραφή, και βοηθάει πολύ στην σωστή κατάταξη των προϊόντων αυτων, καθώς αποτελούν κινήσιμα προϊόντα με συχνές ανανεωσεις και αντικαταστάσεις.

Πρόκειται επίσης για ένα υποχρεωτικό πεδίο για τα καταστήματα που συνεργάζονται με το skroutz, με προϊόντα που ανήκουν σε βασικές κατηγορίες τεχνολογίας (τηλεοράσεις, tablets, ηχοσυστήματα, υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές, hardware, βάσεις, κεραίες, κονσόλες, αξεσουάρ κτλ). και βιβλιοπωλεία με το πεδίο ISBN.

Στο CS-Cart μπορειτε να προσθέσετε έναν τέτοιο κωδικο με δύο διαφορετικούς τρόπους :

1. Δημιουργια χαρακτηριστικου EAN
2. Προσθετο Κωδικός Κατασκευαστή για Skroutz (MPN/ISBN)


1. Δημιουργια χαρακτηριστικου EAN

Μπορειτε να δημιουργησετε ενα νεο χαρακτηριστικο που θα εμφανιζεται σε ολες τις κατηγοριες  ετσι ωστε να ειναι διαθεσιμο σε ολα τα προϊοντα στην καρτέλα χαρακτηρηστικά.

Θα πρέπει όταν το δημιουργήσετε ως χαρακτηρηστικό, να επιλεξτε ως σκοπο το "Επιπλεον Πληροφοριες"

 

Στο πεδιο αυτο θα προσθεσετε το EAN ή το barcode των προϊόντων σας

 

 

Εαν έχετε το πρόσθετο μας για τη Δημιουργία Skroutz XML, για να υπαρχει η πληροφορια στο  xml, πρέπει να προσθεστε το χαρακτηρηστικό στα Feature settings, χρησιμοποιωντας το ακριβές λεκτικο που δημιουργησατε.

πχ αν το ονομάσατε ΕΑΝ τοτε θα πρεπει να βααλετε στο πεδιο  EAN[mpn] όπου μεσα στην αγκύλη είναι το ονομα του πεδίου γραμμένο με τον τρόπο που το απαιτεί το Skroutz.

 

 

2. Προσθετο Κωδικός Κατασκευαστή για Skroutz (MPN/ISBN)

Το πρόσθετο αυτό καλύπτει απόλυτα το υποχρεωτικό πεδίο του Skroutz "Κωδικός Κατασκευαστή".

Δημιουργήσαμε ένα νέο επιπλέον πεδίο κάτω από τον κωδικό SKU του κάθε προϊόντος, το οποίο συμπεριφέρεται ακριβώς όπως το SKU. Είναι δηλαδή ένα "ελεύθερο" πεδίο για την εισαγωγή κωδικού οποιουδήποτε μήκους και χαρακτηριστικών, ενω έχετε την δυνατότητα για αναζήτηση με αυτο τον κωδικό αλλά και την εξαγωγή/εισαγωγη με αρχείο CSV.

 

Εφόσον συμπληρώσετε το πεδίο στα προϊόντα σας, πρέπει μόνο να επιλέξετε απ το ειδικό πεδίο για το MPN στο Skroutz XML Addon, από που θα ενημερωνεται. Εκει επιλέγετε το MPN Addon.

 

Χρησιμοποιώντας το προσθετο θα γλυτώσετε αρκετές ρυθμίσεις και θα εξοικονομήσετε πολύτιμο.

Μπορείτε να το αποκτήσετε από το marketplace μας. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες για το add-on εδω : Κωδικός Κατασκευαστή για Skroutz (MPN/ISBN)