CS-Cart 4.15.2 με βελτιώσεις στο προϊόν και διορθώσεις 

CS-Cart and Multi-Vendor 4.15.2

Κυκλοφόρησε η Νεα έκδοση CS-Cart και Multi-Vendor 4.15.2. Είναι μια έκδοση ενημέρωσης κώδικα, η οποία διορθώνει προβλήματα της προηγούμενης έκδοσης και φέρνει μερικές βελτιώσεις  Η πλήρης λίστα αλλαγών βρίσκεται στο changeslog επομένως εδώ θα καλύψουμε μόνο τις πιο σημαντικές αλλαγές.

PayPal Checkout με 3-D Secure 2

Το 3-D Secure (ή 3DS) είναι ένα πρωτόκολλο που παρέχει πρόσθετη ασφάλεια για πληρωμές με κάρτα σε όλο τον κόσμο και επίσης ικανοποιεί τις απαιτήσεις Ισχυρού Έλεγχου ταυτότητας πελατών (SCA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 3DS είναι ένα σημαντικό μέρος πολλών μεθόδων πληρωμής που χρησιμοποιούνται στο CS-Cart και στο Multi-Vendor. Εταιρείες όπως η Visa και η Mastercard συνεχίζουν να τη βελτιώνουν για την πρόληψη της απάτης.

Η παλιά ενσωμάτωση του CS-Cart με το PayPal Pro και το PayPal Advanced υποστήριζαν μόνο το 3D Secure 1. Ωστόσο, η Visa και η Mastercard έχουν επιβάλει τη χρήση της επόμενης επανάληψης του πρωτοκόλλου ελέγχου ταυτότητας 3DS — 3DS 2.0. Αυτοί οι πάροχοι καρτών δεν υποστηρίζουν πλέον τις συναλλαγές 3DS1. Έτσι, στις 14 Οκτωβρίου, το PayPal θα καταργήσει τους τρόπους πληρωμής που χρησιμοποιούν το 3DS1. Προτείνουν το νέο PayPal Checkout ως εναλλακτική.

Για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα μείνετε χωρίς τρόπο πληρωμής, έχουμε εφαρμόσει το νέο PayPal Checkout με υποστήριξη 3-D Secure 2.

Έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα και προς το παρόν η ενσωμάτωσή επιτρέπει στους πελάτες σας να πληρώνουν μέσω του λογαριασμού τους στο PayPal ή αφήνοντας τα στοιχεία της κάρτας. Παρόλο που η φόρμα για τα στοιχεία της κάρτας θα εμφανιστεί στη σελίδα ολοκλήρωσης αγοράς, σε καμία στιγμή η εγκατάσταση του CS-Cart δεν θα αποθηκεύσει τα δεδομένα της πιστωτικής κάρτας. Αυτή είναι μια σημαντική πτυχή για την ευκολότερη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις ασφαλείας των εταιρειών καρτών (PCI DSS).

Στο μέλλον, ενδέχεται να επεκτείνουμε τη λειτουργικότητα της ενοποίησης με το PayPal Checkout για να υποστηρίξουμε περισσότερες επιλογές πληρωμής (PayPal Pay Later, SEPA, giropay, Sofort, κ.λπ.). Γνωρίζουμε ότι κάποιοι από εσάς ζητήσατε αυτήν τη λειτουργία. Πράγματα όπως το Sofort, το SEPA, το giropay και πολλοί άλλοι τρόποι πληρωμής θα υποστηρίζονται επίσης από το Stripe Checkout στο CS-Cart και το Multi-Vendor 4.16.1.

Βελτιώσεις σε πακέτα προϊόντων

Ξεκινώντας από την έκδοση 4.14.1, το CS-Cart σάς επιτρέπει να πουλάτε σετ προϊόντων με έκπτωση χρησιμοποιώντας το πρόσθετο «Πακέτα προϊόντων». Χάρη στις ιδέες σας, βελτιώνουμε συνεχώς αυτό το πρόσθετο. Μέχρι στιγμής, έχουμε βελτιώσει την εμφάνιση και την απόδοση των "Πακέτα" και επιλύσαμε ορισμένα ζητήματα με επιλογές και λειτουργίες.

Στην έκδοση 4.15.2, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το πρόσθετο και τώρα σας δίνουμε περισσότερους τρόπους για να διαμορφώσετε τον τρόπο εμφάνισης των πακέτα στη βιτρίνα. Αλλάξτε τη θέση του πακέτου στη βιτρίνα με τις νέες ρυθμίσεις πρόσθετου. Μπορείτε γρήγορα και εύκολα να δείξετε τι είναι σημαντικό στη σελίδα του προϊόντος.

Για παράδειγμα, μπορείτε να εμφανίσετε πακέτα πάνω από τη λεπτομερή περιγραφή του προϊόντος και να στρέψετε την προσοχή των αγοραστών στο σετ προϊόντων με έκπτωση.
Ή μπορείτε να τοποθετήσετε μια ενότητα με το πακέτο σε μια ξεχωριστή καρτέλα, μαζί με μια περιγραφή, κριτικές κ.λπ.

Επιλέξτε διαφορετικές επιλογές για παρόμοια προϊόντα από το πακέτο

Στο CS-Cart, μπορείτε να εμφανίσετε το σετ των ίδιων προϊόντων με διαφορετικές επιλογές/παραλλαγές με έκπτωση στη βιτρίνα. Παλαιότερα, αν ενα πακετο περιείχε τρία είδη από ένα προϊόν, τότε στη βιτρίνα και οι τρεις αυτές παραλλαγές ήταν ίδιες. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να προσφέρετε, για παράδειγμα, τρία μπλουζάκια ίδιου χρώματος και μεγέθους με έκπτωση. Εάν θέλατε να πουλήσετε διαφορετικά μοντέλα του προϊόντος σε ένα σετ, έπρεπε να προσθέσετε ξεχωριστές παραλλαγές εκεί. Οι αγοραστές δεν μπορούσαν να επιλέξουν επιλογές και λειτουργίες για  ενα τετοιο πακετο.

Στην έκδοση 4.15.2, ο αγοραστής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει επιλογές και δυνατότητες για τα ίδια προϊόντα στο πακέτο. Τώρα οπτικά αυτά είναι ξεχωριστά προϊόντα, όπου το καθένα έχει τη δική του επιλογή ή χαρακτηριστικό.

Πιο διαισθητική δημιουργία πακέτου

Το CS-Cart σάς επιτρέπει να αποφασίσετε εάν μια έκπτωση επηρεάζει όλες τις παραλλαγές ενός προϊόντος ή μόνο μια συγκεκριμένη παραλλαγή με επιλεγμένο χρώμα ή μέγεθος, για παράδειγμα. Στο 4.15.2, η δημιουργία πακέτου έγινε πιο διαισθητική καθώς βλέπετε τη συγκεκριμένη παραλλαγή προϊόντος που χρησιμοποιείται για το πακέτο.

Τώρα, όταν δημιουργείτε ένα πακέτο με έτοιμες παραλλαγές, μπορείτε να δείτε ποια παραλλαγή χρησιμοποιείται εκεί. Μια άλλη χρήσιμη χρήση αυτής της ενημέρωσης είναι όταν θέλετε οι πελάτες σας να επιλέξουν στη βιτρίνα, για παράδειγμα το μέγεθος ή το χρώμα του προϊόντος. Θα γνωρίζετε στο βήμα δημιουργίας πακέτου ποια συγκεκριμένη παραλλαγή θα δουν οι πελάτες στις βιτρίνες.

SEO optimizations

Στο CS-Cart, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ίδια σελίδα με πολλές διευθύνσεις URL, οι οποίες διαφέρουν ως προς την πεζα-κεφαλαία ή τον αριθμό των κάθετων, για παράδειγμα:

https://example.com/page και https://example.com/Page/.

Αυτό διασφαλίζει ότι ένας επισκέπτης φτάνει πάντα στη σελίδα που θέλει. Αλλά αν οι ανταγωνιστές, θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να βλάψουν την κατάταξή σας στην αναζήτησή σας δημιουργώντας τέτοιους διπλότυπους συνδέσμους.

Στην 4.15.2, βελτιώσαμε το πρόσθετο "SEO" και τώρα αν ο χρήστης ακολουθήσει έναν σύνδεσμο που περιέχει κεφαλαία γράμματα, τότε θα ανακατευθυνθεί στον ίδιο σύνδεσμο μόνο με πεζά. Μια τέτοια αλλαγή θα απαλλαγεί από τους διπλότυπους συνδέσμους και μπορεί να ανεβάσει τον ιστότοπό σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η μαζική επεξεργασία προϊόντων είναι πιο γρήγορη

Το CS-Cart σάς επιτρέπει να επεξεργάζεστε προϊόντα μαζικά. Αυτό το εργαλείο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα και marketplaces.

Ας υποθέσουμε ότι ένας διαχειριστής πρέπει να επεξεργαστεί τις "Δυνατότητες" για 50 προϊόντα. Εάν κάθε προϊόν έχει τουλάχιστον 3 χαρακτηρηστικά, τότε η σελίδα μαζικής επεξεργασίας θα πρέπει να εμφανίζει 250 χαρακτηρηστικά και ακόμη περισσότερες παραλλαγές.

Προηγουμένως, η φόρτωση μιας τέτοιας σελίδας ήταν αργή —έως 1 λεπτό— και χρησιμοποιούσε πολλή μνήμη RAM. Στην έκδοση 4.15.2, βελτιώσαμε την απόδοση της σελίδας μαζικής επεξεργασίας προϊόντων με αργή φόρτωση (τα δεδομένα δεν φορτώνονται αμέσως όταν ανοίγουν οι σελίδες, αλλά μόνο όταν χρειάζονται).

Η εκτίμησή μας δείχνει ότι η ταχύτητα φόρτωσης σελίδας για την επεξεργασία 750 χαρακτηρηστικών έχει αυξηθεί κατά 2,5-4 φορές και πλέον χρησιμοποιεί 2,5-5 φορές λιγότερη μνήμη RAM. Τώρα μπορείτε να ενημερώσετε έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων πολύ πιο γρήγορα.

Αλλάξτε γρήγορα τους όρους επιστροφής για μεγάλο αριθμό προϊόντων

Στην έκδοση 4.15.2, είναι ακόμη πιο εύκολο να επεξεργαστείτε προϊόντα μαζικά. Το CS-Cart σάς επιτρέπει να αποφασίσετε εάν οι αγοραστές μπορούν να επιστρέψουν το προϊόν και πόσο χρόνο έχουν για αυτό. Από προεπιλογή, οι αγοραστές μπορούν να επιστρέψουν τα προϊόντα εντός 10 ημερών. Στη νέα έκδοση, εάν αλλάξετε την τιμή της περιόδου επιστροφής, τότε όλα τα νέα προϊόντα θα έχουν αμέσως τη σωστή τιμή.

Ορίστε μια νέα περίοδο επιστροφής ή απενεργοποιήστε εντελώς τις επιστροφές και αυτές οι πρόσθετες ρυθμίσεις θα ισχύουν για όλα τα νέα προϊόντα από προεπιλογή. Μετά από αυτό, θα εξακολουθείτε να μπορείτε να αλλάξετε αυτές τις τιμές για κάθε προϊόν ξεχωριστά.

Μπορείτε επίσης να καθορίσετε αυτές τις ιδιότητες κατά την εισαγωγή. Απαγορεύστε τις επιστροφές συγκεκριμένων προϊόντων ή ορίστε μια σύντομη περίοδο επιστροφής για αυτά. Ορίστε ειδικούς όρους επιστροφής γρήγορα και εύκολα για οποιοδήποτε αριθμό προϊόντων.

Multi-Vendor: Ειδοποιήσεις μέσω email σχετικά με προϊόντα υπό εποπτεία

Το πρόσθετο “Vendor data premoderation” στο Multi-Vendor επιτρέπει στους διαχειριστές να ελέγχουν, ενημερώσεις σε προϊόντα και τις πληροφορίες νέων πωλητων. Επεκτείνουμε τακτικά τις δυνατότητες των πρόσθετων για να σας διευκολύνουμε να παρακολουθείτε τις απαραίτητες αλλαγές στο κατάστημά σας. Για παράδειγμα, ξεκινώντας από την έκδοση 4.15.1, ο διαχειριστής μπορεί να δει ποιες αλλαγές έχουν κάνει οι πωλητές στα προϊόντα τους και να συγκρίνει τις παλιές εγγραφές με τις νέες.

Στην έκδοση 4.15.2, οι ιδιοκτήτες marketplaces θα λαμβάνουν καθημερινά πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των προϊόντων υπό εποπτεία μέσω email. Αυτό θα σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε σε πιο σημαντικές εργασίες και να ελέγξετε τα προϊόντα όταν είναι βολικό. Στη σελίδα «Ειδοποιήσεις διαχειριστή», διαμορφώστε ποιοι διαχειριστές λαμβάνουν ειδοποιήσεις για νέα προϊόντα και πού — στην αλληλογραφία ή/και στο κέντρο ειδοποιήσεων. Το μήνυμα email περιέχει τον αριθμό των προϊόντων που περιμένουν έλεγχο και για πόσο καιρό βρίσκονται εκεί.

Ultimate: επιλύθηκε το πρόβλημα με την αποθήκευση κατηγοριών για βιτρίνες

Χάρη στα σχόλιά σας, βελτιώνουμε συνεχώς το CS-Cart και μειώνουμε τον αριθμό των σφαλμάτων. Στο CS-Cart και στο Multi-Vendor Ultimate, μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές βιτρίνες προσαρμοσμένες σε ένα συγκεκριμένο κοινό (ανδρικά ή γυναικεία ρούχα ή μια βιτρίνα για κάθε χώρα). Για να σας βοηθήσουμε να διαφοροποιήσετε τις βιτρίνες, καθεμία από αυτές μπορεί να έχει τις δικές της κατηγορίες.

Προηγουμένως, εάν κάνατε κλικ στο κουμπί "Αποθήκευση" στη λίστα κατηγοριών ή τρόπων αποστολής, τότε όλες οι κατηγορίες ή οι μέθοδοι αποστολής αποσυνδέονταν και έγιναν κοινές σε όλες τις βιτρίνες.

Το διορθώσαμε στην έκδοση 4.15.2. Τώρα μπορείτε να εργάζεστε με ασφάλεια με πολλές βιτρίνες, να τους εκχωρείτε νέες κατηγορίες και τρόπους αποστολής και φροντίζουμε να λειτουργούν όλα καλά.

Πως θα αποκτήσετε το CS-Cart 4.15.2?

Οπως παντα με 2 τρόπους:

1. Εάν η άδεια σας είναι ακόμα ενεργή, ελέγξτε τη διαθέσιμη αναβάθμιση στο μενου Διαχείρηση → Κέντρο Αναβάθμισης στον πίνακα διαχειριστή σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης εβδομάδας , θα διανέμονται τα πακέτα αναβάθμισης σε παρτίδες, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει τους διακομιστές μας. Μετά την πρώτη εβδομάδα, θα ανοίξει πλήρως η κατανομή αναβάθμισης. Έτσι, αν δεν μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμη αναβάθμιση στο κέντρο Αναβάθμισης σας τώρα, ελέγξτε το παλι αργότερα. Αν έχει λήξει η αναβάθμιση της συνδρομής σας, τοτε πρέπει να την παρατείνετε για άλλο ένα έτος.

 2. Αν κατασκευάζετε νέο κατάστημα τότε μπορείτε να το κατεβάσετε απο έδω, και να αγοράσετε μια άδεια απο το κατάστημά μας.