CS-Cart & Multi-Vendor 4.10.1 με νεο Checkout και Παραλλαγές Προϊόντος

CS-Cart & Multi-Vendor 4.10.1 με νεο Checkout και Παραλλαγές Προϊόντος

 

Παρουσιάστηκε η νέα έκδοση CS-Cart και Multi-Vendor 4.10... Είναι  βασικη έκδοση, με νέες προσθήκες  . Η πλήρης λίστα των αλλαγών όπως πάντα διαθέσιμη στο  changelog.

Checkout: One-Step και Προσαρμόσιμο

Η σελίδα Ταμείου έχει υποστεί  επεξεργασία σε μηδενικη βαση. Έχουμε ετοιμάσει ένα ξεχωριστό άρθρο και ένα βίντεο σχετικά με το νέο checkout. Ακολουθούν οι βασικές αλλαγές:

 • Οι πελάτες δεν αναγκάζονται να πλοηγηθονυ πλέον μέσω πολλαπλών βημάτων στο ταμείο. Βλέπουν αμέσως όλα τα σχετικά πεδία και τα συμπληρώνουν με οποιαδήποτε βολική σειρά θεωρούν αυτοι.
 • Μπορείτε να τροποποιήσετε τη νέα σελίδα ελέγχου κατά την κρίση σας. Χρησιμοποιήστε τον διαχειριστή μπλοκ για να προσθέσετε και να αφαιρέσετε πεδία προφίλ, να μετακινήσετε μέρη της σελίδας, να τα αποκρύψετε ή να αλλάξετε την εμφάνιση τους.

Όταν κάνετε αναβάθμιση στην εκδοση  4.10.1, η σελίδα ταμειου δεν θα αλλάξει χωρίς την άδειά σας. Για να αποκτήσετε τη νέα σελίδα ταμείου, μεταβείτε στα Πρόσθετα → Διαχείριση πρόσθετων και απεγκαταστήστε το Step-by-Step Checkout [Υπο Καταργηση] add-on.

 

ια να αποκτήσετε τη νέα σελίδα ταμείου, μεταβείτε στα Πρόσθετα → Διαχείριση πρόσθετων και απεγκαταστήστε το Step-by-Step Checkout [Υπο Καταργηση] add-on.

Παραλλαγές Προϊόντων: Πιο δυνατό και εκτός Beta επιτέλους

Οι παραλλαγές σας βοηθούν να διαχειριστείτε παρόμοια προϊόντα με μικρές διαφορές (για παράδειγμα, σε χρώμα ή άλλες ιδιότητες) και να τα παρουσιάζετε στους πελάτες σας. Στην έκδοση 4.10.1, έει γινει επεξεργασια στις παραλλαγές από μηδενικη βαση:

 • Μια σύντομη επίδειξη έχει όλα όσα χρειάζεται ένας νέος χρήστης CS-Cart να εργαστεί με τις νέες παραλλαγές.
 • Αυτό το άρθρο στο φόρουμ είναι για όσους χρησιμοποίησαν τις παλιές παραλλαγές. Καλύπτει τις πιο σημαντικές αλλαγές στην εκδοση 4.10.1

Οι παραλλαγές προϊόντων είναι τώρα εκτός beta, επομένωςμπορείτε πλεον να περιμένετε περισσότερα πρόσθετα τρίτων κατασκευαστων για να τις υποστηρίξετε (Skroutz XML κλπ) . Θα συνεχίστει η βελ΄τιωση τους, αλλά η αρχιτεκτονική τους θα παραμείνει σταθερή από δω και πέρα.

Μετά την αναβάθμιση στο 4.10.1, θα σας ζητηθεί να μετατρέψετε τις υπάρχουσες παραλλαγές (και τους συνδυασμούς επιλογών, εάν το επιθυμείτε) σε νέες παραλλαγές. Η μετατροπή είναι εύκολη και αυτόματη. Θα γινοταν αυτοματα κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης, αλλά ειναι σημαντικο να ενημερωθείτε για το ποιές επιλογές μπορουν να μετατραπουν και σε ποιες λειτουργίες.

Παραλλαγές Προϊόντων: Πιο δυνατό και εκτός Beta επιτέλους

Καταστήματα και σημεία παραλαβής: Νεο Add-on που αντικαθιστα το Store Locator

Από παλαιότερα, το CS-Cart είχε ένα add-on που ονομάζεται Store Locator. Η λειτουργικότητα του ήταν περιορισμένη: επέτρεπε μόνο να επισημάνετε τις θέσεις των καταστημάτων σας στο χάρτη και να τις εμφανίσετε στους πελάτες σας.

Αυτό το πρόσθετο έχει επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό και μετονομάστηκε σε Καταστήματα και σημεία παραλαβής. Τώρα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια μέθοδο αποστολής "Παραλαβή από το κατάστημα", με  χρόνους αποστολής και χρεώσεις που εσεις θα θέσετε. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί να κάνει το πρόσθετο, ελέγξτε την περιγραφή του στην τεκμηρίωση.

Καταστήματα και σημεία παραλαβής: Νεο Add-on που αντικαθιστα το Store Locator

Άλλες Αλλαγές

 • Παρουσιάζονται για πρωτη φορα οι Χάρτες και γεωγραφική τοποθέτηση: ένα νέο πρόσθετο για την αντιμετώπιση όλων των ενοποιήσεων με χάρτες και υπηρεσίες γεωγραφικού εντοπισμού. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι κάνει, ελέγξτε την περιγραφή του στην τεκμηρίωση.
 • Πρόσθήκη δυνατοτητας Μετατροπής των εγκαταλελειμμένων καλαθιών σε παραγγελίες: εάν προσεγγίζετε πελάτες που προσέθεσαν κάτι στο καλάθι, αλλά στη συνέχεια δεν ολοκλήρωσαν την παραγγελία, μπορεί να βρείτε αυτή τη λειτουργία χρήσιμη. Οι διαχειριστές μπορούν τώρα να δημιουργήσουν μια παραγγελία από ένα εγκαταλελειμμένο καλάθι με μερικά κλικ.

Για το λόγο αυτό, η σελίδα "Εγκαταλελειμμένα / Ζωντανά Καροτσάκια" μετακινήθηκε από το Μάρκετινγκ στις Παραγγελίες.

"Εγκαταλελειμμένα / Ζωντανά Καροτσάκια" μετακινήθηκε από το Μάρκετινγκ στις Παραγγελίες.
 • Αναβαθμίστηκε το jQuery στην εκδοση 3.3.1: στο παρελθόν, το CS-Cart χρησιμοποίούσε μια παλαιότερη έκδοση του jQuery και ορισμένοι ελεγκτές ασφαλείας τον χαρακτήριζαν ως μη ασφαλες εξαιτίας αυτού. Παρόλο που δεν υπήρχε πραγματική ευπάθεια στο CS-Cart, ενημερώθηκε  το jQuery ώστε οι σαρωτές ευπάθειας PCI DSS να μην δίνουν ψευδώς Ευπαθεια μόνο λόγω του αριθμού έκδοσης jQuery.
 • Η διαχείριση των προνομίων βελτιώθηκε: Τα προνόμια ως προνόμια είναι τα ίδια, αλλά είναι ευκολότερο να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν για ομάδες χρηστών από το διαχειριστή πλεον.
Η διαχείριση των προνομίων βελτιώθηκε
 • Τα Storefronts δεν έχουν πλέον ξεχωριστές διευθύνσεις URL για τα HTTP και HTTPS: πρόκειται για μια μάλλον τεχνική αλλαγή που απλοποιεί τα αρχεία διεπαφής και ρυθμίσεων. Για περισσότερες πληροφορίες, ελέγξτε το αντίστοιχο θέμα φόρουμ.
 • Εύκολος τρόπος για να αποκρύψετε ένα μπλοκ σε κινητές συσκευές : η απόκρυψη μπλοκ μόνο σε κινητές συσκευές, τtablet ή desktop υπολογιστές ήταν δυνατή πριν με css classes, αλλά τώρα είναι πολύ πιο βολικό και απλό. Απλώς πηγαίνετε στο Design → Layouts, ανοίξτε τις ρυθμίσεις οποιουδήποτε μπλοκ και χρησιμοποιήστε τα κουμπιά εκεί.
Εύκολος τρόπος για να αποκρύψετε ένα μπλοκ σε κινητές συσκευές
 • Βελτιωση του HiDPI Displays Support add-on : δείτε εδώ, τι άλλαξε από τεχνική άποψη και εδώ για τους διαχειριστές. Μετά την αναβάθμιση, το CS-Cart θα ζητήσει από τους διαχειριστές να εκτελέσουν την αυτόματη αποκατάσταση εικόνων-θα εξασφαλίσει ότι οι υπάρχουσες εικόνες σας θα φαίνονται όσο καλύτερα μπορούν σε όλες τις συσκευές.
 • Προσθήκη ετικέτας δωρεάν αποστολή: τώρα, εάν ένα προϊόν έχει το πλαίσιο ελέγχου "Δωρεάν αποστολή" στην καρτέλα "Ιδιοτητες Αποστολής" τσεκαρισμένο, τότε το προϊόν θα έχει στην εικόνα του, την ετικέτα "Δωρεάν αποστολή".
Προσθήκη ετικέτας δωρεάν αποστολή:

 

 

Πως θα αποκτήσετε το CS-Cart 4.10.1?

Οπως παντα με 2 τρόπους:

1. Εάν η άδεια σας είναι ακόμα ενεργή, ελέγξτε τη διαθέσιμη αναβάθμιση στο μενου Διαχείρηση → Κέντρο Αναβάθμισης στον πίνακα διαχειριστή σας. Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης εβδομάδας , θα διανέμονται τα πακέτα αναβάθμισης σε παρτίδες, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει τους διακομιστές μας. Μετά την πρώτη εβδομάδα, θα ανοίξει πλήρως η κατανομή αναβάθμισης. Έτσι, αν δεν μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμη αναβάθμιση στο κέντρο Αναβάθμισης σας τώρα, ελέγξτε το παλι αργότερα. Αν έχει λήξει η αναβάθμιση της συνδρομής σας, τοτε πρέπει να την παρατείνετε για άλλο ένα έτος.


2. Αν κατασκευάζετε νέο κατάστημα τότε μπορείτε να το κατεβάσετε απο έδω, και να αγοράσετε μια άδεια απο το κατάστημά μας.