Αρθρα Blog

CS-Cart 4.3.5 - Νέα Έκδοση με Βελτιώσεις

Η τελευταια έκδοση του CS-Cart και Multi-Vendor για το έτος 2015 ειναι έτοιμη προς χρήση.

CS-Cart 4.3.5

Εκτος από τις διάφορες καθιερωμένες διορθώσεις, η εκδοση  4.3.5 έχει επιπλεον μερικά νέα χαρακτηρηστικά αλλά και βελτιώσεις:

 • Mετατροπή νομισμάτων για πληρωμές PayPal : Το CS-Cart στέλνει τιμολόγιο στο PayPal σε διαφορετικό νόμισμα απ ότι αυτό του καταστήματος.
 • Το PayPal σε πλαίσιο στο checkout: οι πελάτες σας ολοκληρώνουν την αγορά τους με PayPal σε 2 κλικ χωρίς να εγκαταλείπουν το κατάστημα.
 • Ενημερωμένη ενσωμάτωση με την DHL: H DHL δουλευει με όλες τις χώρες πλεον.
 • Δωρεαν Αποστολή: Οι πελάτες μπορουν να επιλέξουν με ποιο τρόπο Αποστολής θα έχουν δωρεαν μεταφορικα.
 • Βελτιώσεις για πιο έυκολη διαχείριση καταστήματος: Κατηγορία trash, Πληρες μονοπατι κατηγοριας του προιοντος στην σελίδα επεξεργασιας του προϊόντος, επιπλεον πληροφορίες και φίλτρα για την οθόνη με τα πρόσθετα, και εύκολη δημιουργία Λίστας Τιμοκαταλόγου.

Αλλες αξιοσημείωτες προσθήκες στην έκδοση CS-Cart 4.3.5 είναι η ανανεωμένη ενσωματωση με τον τροπο πληρωμης eWAY και Rocketgate και η υποστήριξη για γλώσσες RTL (αραβικά κα) στα τιμολόγια/αποδείξεις και packing slips.

Το CS-Cart 4.3.5 έχει το βελτιωμένο Addon eBay Synchronization, το οποίο επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να πουλήσουν τα προιοντα τους στο eBay.

Δώθηκε μεγάλη προσοχή και έγινε αρκετή δουλειά για τη βελτίωση του eBay add-on και έτσι έχει βελτιωθεί αρκετά η εξαγωγή προϊόντων στο eBay. Συντομα θα υπάρξει αναλογο post με λεπτομέρειες για τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά του.

Περισσότερες πληροφορίες για τις αλλαγές στο CS-Cart 4.3.5, θα βρείτε στο  changelog.

Μετατροπη Νομισματος για πληρωμές με PayPal

Σε παλαιότερες εκδόσεις του CS-Cart, το νόμισμα στο PayPal έπρεπε να ταιριάζει με το κύριο νόμισμα του καταστήματος. Λόγω αυτού του περιορισμού, το CS-Cart είχε προβλήματα με την αποστολή τιμολογίων στο PayPal σε νόμισμα διαφορετικό από το κύριο νόμισμα του καταστήματος.

Αν για παράδειγμα έχετε 2 νομίσματα στο κατάστημά σας - το Δολάριο ως κύριο και το Ευρω ως δευτερεύων - και έχετε επιλέξει στις ρυθμίσεις πληρωμών του PayPal, το δευτερεύων δλδ Ευρω, όταν ένας πελάτης προσθέτει στο καλάθι ενα προϊόν αξίας 100 Δολαρίων , το CS-Cart στέλνει ένα τιμολόγιο αξίας  €100 στο PayPal κατα την πληρωμή. Το πρόβλημα λοιπον ήταν ότι το CS-Cart δε μπορούσε να μετατρέψει τα 100 Δολάρια στο νόμισμα του PayPal, δλδ το Ευρώ όταν έστελνε το τιμολόγιο στο PayPal.

Στο CS-Cart 4.3.5, ενσωματώθηκε η μετατροπή νομίσματος κατα την αποστολή τιμολογίου στο PayPal. Τωρα το κατάστημα CS-Cart στέλνει σωστα τιμολόγια στο PayPal, χωρίς να έχει σημασία ποιο νόμισμα έχετε ορίσει στις ρυθμίσεις του PayPal, και έτσι οι πελάτες σας βλέπουν την σωστά υπολογισμένη τιμή στο site του PayPal.

Το PayPal σε πλαίσιο στο Checkout

Συνήθως, όταν οι πελάτες πληρώνουν με το PayPal, εγκαταλείπουν αυτόματα το κατάστημα σας και οδηγούνται στο site του PayPal για να ολοκληρώσουν την πληρωμή. Αυτο απαιτεί επιπλεόν χρόνο σε Desktop ενω σε κινητές συσκευές δεν είναι βολικό. Επιπλεον πολλές φορές οι πελατες μετα την πληρωμη κλεινουν το παραθυρο του PayPal χωρις να περιμένουν να επιστρεψουν πίσω στο κατάστημα για να γίνει η επιβεβαιωση πληρωμης, με αποτελεσμα η παραγγελία να γίνεται ατελής.

Στο CS-Cart 4.3.5, το Checkout με PayPal Express με την προσθήκη του PayPal Πλαισίου στο Checkout - ανοίγει ένα popup αραθυρο μέσα στο κατάστημα. Έτσι οι πελάτες χρησιμοποιώντας αυτό το pop-up, συνδέονται στον PayPal λογαριασμό τους και πληρώνουν την παραγγελία χωρίςνα εγκαταλείπουν το κατάστημά σας.

Το PayPal πλαίσιο στο Checkout κάνει τη διαδικασία πληρωμής γρήγορη και αδιάλειπτη, ενώ είναι πολύ πιο βολική για κινητές συσκευές.

Αναβαθμισμένη ενσωμάτωση με την DHL

Σε παλαιότερες εκδόσεις του CS-Cart, το DHL module χρησιμοποιούσε DHL web services σε λειτουργία συμβατότητας παλαιού τύπου και λειτουργούσε μόνο για εταιρείες στις ΗΠΑ. Με την αναβάθμιση του DHL module γίνεταιι πλεόν χρήση των τελευταίων DHL global web services τα λεγόμενα XML-PI.

Χάρη σε αυτή την αναβαθμισμένη ενσωμάτωση, το  DHL Addon λειτουργεί πλεον για οποιαδήποτε χώρα και έχει πολύ απλές ρυθμίσεις.

Τρόποι Δωρεάν Μεταφορικων

Σε παλαιότερες εκδόσεις, τα προϊόντα με ενεργοποιημένη την Δωρεάν αποστολή στην καρτέλα Αποστολή του Προϊόντος δεν απαιτούσαν συγκεκριμένο τρόπο Αποστολής. Έτσι οι πελάτες δεν ήξεραν τι τρόπο αποστολής να επιλέξουν για τα προϊόντα αυτά .

Στο CS-Cart 4.3.5, κάθε Τρόπος Αποστολής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δωρεάν αποστολή στην ενότητα Extra της οθόνης ρυθμίσεων της πληρωμής. Ενεργοποιήστε αυτή την ιδιότητα για να επιτρέψετε στους πελάτες σας να επιλέξουν συγκεκριμένο τρόπο αποστολής των προϊόντων με δωρεάν αποστολή:

Η χρήση ιδιοτητας Δωρεάν Αποστολής αποκλείει τα προϊόντα με δωρεάν αποστολή από τον υπολογισμό των μεταφορικών. Εαν μία παραγγελία περιέχει προϊόντα με κόστος αποστολής τότε το CS-Cart υπολογίζει μεταφορικά μόνο για αυτά τα προϊόντα.

Βελτιώσεις για πιο έυκολη Διαχείριση Καταστήματος

Στο CS-Cart 4.3.5, προστέθηκαν νέα χαρακτηρηστικά και βελτιώθηκαν υπάρχοντα ώστε η διαχείριση του καταστήματος να γίνει πιο έυκολη:

  • Εαν διαγράψετε μια κατηγορία, δε θα διαγραφουν πλεον και τα προϊόντα αυτής, αφού το CS-Cart τα μετακινεί στην νέα κρυφή κατηγορία  Trash .
  • Πλέον είναι εμφανης ολοκληρο το μονοπάτι κατηγοριών ενός Προϊόντος στη σελίδα επεξεργασιας του προϊόντος.

  • Στα Add-ons → Manage add-ons, εμφανίζεται πλεον η έκδοση των εγκατεστημένων add-ons και μπορείτε να φιλτράρετε τα add-ons με συγκεκριμένες παραμέτρους. Για παράδειγμα μπορείτε να δείτε μόνο τα ενσωματωμένα  add-ons ή αυτα των τρίτων κατασκευαστών :

  • Το Πρόσθετο Price list (Τιμοκατάλογος) είναι πλεον πιο βολικό: αντίθετα με τις παλαιότερες εκδόσεις,  δεν πρέπει πλεον να καθαρίσετε την cache κάθε φορά που αλλάζετε τις ρυθμίσεις δημιουργιας του Τιμοκαταλόγου.

   Επιπλεον το πρόσθετο έχει πιο εύκολο χειρισμό ρυθμίσεων για τη δημιουργία Τιμοκαταλογου:Αναβάθμιση

Οι ιδιοκτήτες Αδειών με ενεργη την αναβάθμιση συνδρομής θα δειτε μια ειδοποίηση για την αναβάθμιση στο πάνελ διαχειριστή μέσα σε μία εβδομάδα.

Κάντε κλικ στην ειδοποίηση ή επισκεφθείτε το Κέντρο αναβάθμισης για την αναβάθμιση του καταστηματός σας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εάν κάνετε αναβάθμιση από το CS-Cart 2 ή 3, χρησιμοποιήστε το add-on εισαγωγής κατάστηματος για να μεταφερθείτε στην έκδοση 4.3.2, και στη συνέχεια να αναβαθμίσετε μέσω του Κέντρου Αναβάθμισης στην 4.3.5.